← Back to «Architecture»

The house in Jurmala

About the project

The configuration of the building was dictated by landscape and local climate: the house is surrounded by the century-old pine trees, the facade of the house looks to the south. The building is connected with a picturesque natural landscape by the means of genuine stones, with which the concrete walls are coated. Moreover, we created the effect of transfusion between the architecture and nature: a patio with trees is built right in the house, it separates the bedrooms from the common area. The building itself is divided into two parts, which have different heights: in the lower part – children's and guest rooms, in the higher part – a living room, a dining room, a kitchen and a bedroom. The central common area contrasts with the monumental forms of bedrooms: the cantilever roofing overhangs and the vertical of the chimney add some dynamics to it.

2017 г.
commissioning of the project
371 m²
object area
1
floors
14
rooms