The house in Saransk

The house situated on the plain, in the region with severe and long winters. That is why we based the project on the idea of castle-house, which gives the owners a sense of protection. We constructed the building in such a way that the main area with huge panoramic windows faces the patio, and the secondary, without the windows to the exterior zone. The facades decorated on the laconic surfaces. By the perimeter of the house, there is a massive concrete reinforcement belt, which highlights the monumentality of architecture. The natural facade materials and haunch beam connect the house with the natural environment.

About the project

288 m²
object area
1
floors
5
team members

Team members

Evgeny Zadorozhniy

founding partner / senior architect

Dmitry Konovalov

project leader / architect

Denis Daragan

3d artist

Sergey Barilov

structural engineer

Awards