← Back to «Architecture»

The private house in Rostov region

About the project

6
team members

The location for projection located on a steep slope of the riverbank where you can observe how the endless heath spreads and the river flows, wangling. The picturesque heath herbage creates a beautiful background for the architecture. The building organically matches the landscape, as if it was a natural extension of the terrain. We focused only on the main space of the house, it became more open because of using the large glazing planes, but at the same time, warm and cozy in virtue of natural wood in the roof soffit. We designed the building using a horizontal orientation to avoid contrasting with the hilly structure of the environment. This facilitated by architectural and spatial composition. The stretched brick shape perfectly points out horizontal proportions. We selected this material in light colors to make heath grass look more advantageous in its background.

the year of project development: 2019

status: schematic design

660 m²
object area
2
floors
19
rooms

Team members

Evgeny Zadorozhniy

founding partner / senior architect

Karolina Sholokhova

project leader / senior architect

Dmitry Konovalov

project leader / architect